Complex ICT

Internet & Telefonie

Voor veel bedrijven is internet en telefonie onmisbaar voor de dagelijkse bedrijfsprocessen. Ligt dit eruit, dan kan er niet gewerkt worden en dat kost veel geld. Tegelijkertijd stellen uw bedrijfsapplicaties ook specifieke eisen aan de verbinding. En wat te denken van de steeds grotere rol van de cloud! Complex ICT levert betrouwbare internetverbindingen en flexibele hosted telefonie oplossingen.

Betrouwbare internet & telefonie omgeving

Complex ICT adviseert u bij het maken van de juiste keuze. Wij leveren de internetverbinding die perfect bij uw onderneming past; enkelvoudig of redundant. En wij richten uw ICT-infrastructuur zo in, dat u optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare bandbreedte. En wist u dat een goedkope back-up via 5G ervoor zorgt dat u altijd internet heeft, ook bij een draadbreuk in uw straat? Ook moet uw bedrijf altijd bereikbaar zijn: voor bedrijven die u bellen voor een offerte, voor leveranciers die u wilt bellen over beschikbare voorraad en voor uw medewerkers die onderweg zijn naar klanten. Complex ICT levert betrouwbare, flexibele en schaalbare Hosted Telefonie oplossingen welke volledig geïntegreerd zijn met mobiel.

Glasvezel
Dienst

Glasvezel is snel, veilig en biedt veel mogelijkheden. Glasvezel is als drager bij uitstek geschikt voor het bundelen van meerdere breedbanddiensten en wordt daardoor gezien als een toekomst vaste drager. De capaciteit en kwaliteit zijn veruit superieur aan die van de andere technieken. Complex ICT levert fiber van diverse leveranciers, waaronder Eurofiber, KPN en Tele2. Met glasvezel heeft de klant de beschikking over een schaalbare oplossing. Er zijn snelheden van 50Mbit/s tot wel 1Gbit/s mogelijk. Opschalen kan probleemloos. Wel zo handig als je de bandbreedte wilt laten meegroeien met de groei van het bedrijf.

xDSL
Dienst

xDSL is de verzamelnaam voor verbindingen over koper, waarmee thuiswerkplekken en kantoorlocaties ontsloten worden. Met de diensten ADSL, (B)VDSL en Vplus verbindt je deze locaties met het internet of een SD-WAN. Door het zeer uitgebreide kopernetwerk is vrijwel overal een snelle xDSL verbinding beschikbaar. Daarnaast kan xDSL een goede backup verbinding zijn voor glasvezel verbindingen.

Hosted Telefonie
Dienst

Met Hosted telefonie communiceert u via de Cloud. U neemt uw diensten af via een licentiestructuur, die per maand schaalbaar is. Met Hosted telefonie kunt u ieder toestel gebruiken, zelfs uw mobiele telefoon. Zo mist u nooit meer dat ene belangrijke gesprek. En waar u ook bent, uw klanten zien nog maar één nummer als u hen belt. Integratie van Hosted telefonie met CRM- en ERP-pakketten is eveneens mogelijk. Zo hebt u direct de gegevens van uw klant bij de hand wanneer deze belt. Ook ziet u in één oogopslag of uw medewerkers bereikbaar zijn. Hosted telefonie maakt daarmee uw communicatie efficiënt en snel.

Hosted UTM
Dienst

Het security landschap beweegt volop en bedreigingen nemen constant andere vormen aan. Zo zijn er meer en meer cyber-attacks en bedreigingen als ransomware en crypto-jacking kunnen een onderneming stil leggen. Onze Hosted UTM op basis van Fortinet, beveiligt het bedrijfsnetwerk met ongekende performance en eenvoud in beheer. Fortinet is de markleider op dit gebied en levert een alles-in-één oplossing met onder andere antivirus, VPN, detectie en preventie van inbreuken in het netwerk, webfiltering en geeft controle over applicaties. Met de Fortinet oplossing is uw klant beschermt tegen de hedendaagse, digitale, gevaren. Met de Hosted UTM hoeft u zich niet bezig te houden met updates, performance en licenties. Tegen een helder maandelijks bedrag regelt Complex ICT dit voor je.

SD-WAN
Dienst

Bedrijven of organisaties met meerdere locaties, zoal winkelketens met verschillende fysieke winkels, willen doorgaans het lokale netwerk privé houden en een veilige verbinding met internet voor die locaties realiseren. Vroeger ging dit met dure MPLS oplossingen, maar door SD-WAN kan dit goedkoper, betrouwbaarder en flexibeler. Door locaties te verbinden met SD-WAN zijn er meerdere verbindingsmogelijkheden. Zo kan de verbinding worden gelegd xDSL, glasvezel of mobiele verbindingen als 4G of 5G.
Het SD-WAN kiest zelf de meest geschikte verbinding en vermindert zo de vertraging (latency) voor het versturen van data. Daarnaast is het ook mogelijk om de bandbreedte van verschillende verbindingen te stapelen. Ideaal voor afgelegen locaties.